KemBang, PerkemBanGan, MengemBaNgKAN, DIkembaNGkaN.. ^___^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, May 19, 2011

Iklan Churp Churp.. Testing jer....

Cuba Korang Click Kat Sini ok tak???? Nak testing jer nie... Takder kerja gamaknya Mummy nie yer????

How do you Facebook? Because we have just the solution for you. Surf for RM1/day with DiGi today. Thank you, DiGi! #DiGiFBAnniversary

Monday, May 9, 2011

Mummy merajuk dengan BLOG!!

باسم الله الرحمن الرحيم

Dah lama mummy menyepi dengan blog nie kan?? Merajuk ker??? Hehehe.. Kewujudan mummy tetap ader, cuma buat masa nie mummy lebih gemar blogwalking dari membuat entry.. Mummy sibuk dengan kehidupan realiti nie.. Biasa lah, sebagai seorang ibu, seorang isteri, dan seorang yang menurut perintah kan.. tak juga la mummy nak merajuk ker aper.. Sebab wat masa nie xder lagie citer besh yang mummy nak kongsi kat blog nie.. Tau la, kat blog nie bukan semua benda kita leh kongsi kat sini.. Begitu juga la kat Facebook, Twitter ker.. Mummy dah rasa dulu macam mana dek kerana kelancaran (bukan kelancangan k) mummy nak post something kat wall boleh disalahertikan oleh segelintir pihak.. So kalau boleh mummy taknak pisang berbuah dua kali.. 

Mesti korang  kater, saper yang makan cili, dia la yang rasa pedas kan.. Hehehe.. Betul tu memang betul.. Tapi kalau ader pihak yang ader sixth sense nie payah sikit.. Orang jenis macam nie fikiran dier advance sangat.. Over pun ader.. Malaysia nie negara yang bebas memberikan pendapat.. So xder kekangan melainkan kita sentuh pasal isu2 sensitif negara.. Silap-silap kena soal siasat ISA.. Huuhuh.. Ngeri tau!!

Mummy rasa macam nak wujudkan balik jer buku diari.. Dulu masa kat skolah rendah mummy ader diari, tapi wat separuh jalan jer.. Kat mana diari tu pun mummy xtau dah.. Pernah geledah kat kampung tapi mak kata maybe nenek dah bakar kot.. Mak kata nenek pernah buat operasi pembakaran terbuka kat umah dulu.. Tujuan penting adalah untuk membersihkan ruang bilik kami yang penuh dengan buku dari kitorang skolah rendah smpai la kat U.. Imagine jer kami yang masih studi time tu ader 5 orang.. Buku mummy masa tu paling banyak la, next tu adik mummy yg tiga orang tue.. kalau compile buku teks, latihan, kertas kajang tue, boleh dikatakan satu bilik stor leh penuh.. Yang nenek tau asal bilik tue kemas jer.. nak buat aper dgn buku-buku tue kan?? Takkan la nak bagi dier baca ABC kot?? Mummy balik jer kampung tgk2 bilik kitorang dah kemas semacam jer.. Rupanya bilik kitorang dah kena serbu ala-ala Deco bersama Eric gitu.. NIe sejarah ntah braper tahun yang lepas dah... 

Sebenarnya mummy kepingin sangat nak ader diari nie bukan aper.. Mummy dah nampak dah kekurangan yang ader kat dlm dunia IT nie.. Privasi idup kita x leh sewenang-wenangnya kita nak share kat dalam blog ker, FB ker, Tweet ker.. Dah banyak dah benda-benda negatif contohnya saman menyaman, dari kawan jadi lawan tapi tak kurang juga ader yang leh bertemu jodoh macam artis Zed Zaidi melalui laman sesawang nie.. At least kalau mummy ader buku diari mummy leh luahkan perasaan terbuku mummy yang takleh kita share dengan orang lain.. Kalau korang ader best fren pun tak semua benda kita nak share kan?? Kadang-kadang tue susah juga makan dalam nie.. Kalau ader benda yang kita tak puas hati, kita kena luahkan, takut nanti leh jadi barah.. bukan secara fizikal kita kena barah, maksud mummy leh makan diri kita sendiri.. Contohnya kalau kita marah kat orang tue kita dok pendam jer selama nie.. Tapi sabar pun ada tahap juga, kalau dah sampai tahap maksimum gunung berapi pun leh meletus kan?? At least kalau ada satu saluran yang leh kita luahkan, boleh la ringankan sikit beban kepala kita nie.. 

Mummy wonder la macam mana la pekerjaan sebagai psikiatrist nie yer?? Kerja dorang hari-hari dengar masalah orang jer.. Macam mana la dorang simpan masalah-masalah client dorang yer??? Tak ker hidup dorang dibebani dengan masalah jer?? Silap hari bulan dorang pula yang jadi setengah tiang.. Huh!! Mencabar juga kerja macam tu kan?? Kalau mummy cukup lah dengan masalah-masalah yang ader skarang nie.. Tak tertanggung la mummy dengan masalah orang lain.. Buat masa nie mummy lebih banyak bermuhasabah diri.. Mummy cuba nak betulkan sahsiah diri mummy.. Nak jadi seorang ummat-Nya yang taat dan bersabar dengan dugaan yang mendatang.. Doakan mummy cekal yer!!

-AMIN-

Wasalam..

Monday, May 2, 2011

AdOraBLe KAKAK!!


Sangat-sangat lah teruja masa mummy tengok gambar album adik sorang nie kat FB, terima kasih sangat-sangat lah sebab sudi mengajak c kakak bercuti-cutian kat Tawau.. Huhuhu.. Mummy terharu sangat-sangat!! Macam nak terbang jer sekarang nak peluk cium c kakak.. Rindu giler kat kakak.. Rasa x sabar pula nak jumpa dia sebelum hujung bulan nie.. Dia kata c kakak masa pegi ikut pacik dgn bakal macik dia jalan-jalan, dia guai-guai jer *maksud dlm bahasa baik jer*... Xder nakal-nakal.. Yang penting kena juga la tempat yang dorang bawa tue.. Mummy pun dah lama x pegi.. Nama tempat tu Bukit TV.. Memang saper anak jati Tawau memang tahu sangat la tempat dia kat mana.. Ader tempat main-main, ader mini zoo, tasik.. Seronok juga la.. Yang mummy lucu dengar masa dorang bagitau kat mummy masa  dorang kat restoran makan tu c kakak konon nak tolong pungutkan nasi yang bersepah kat lantai restoran tue, maybe ingat restoran tu dah macam rumah dia kot tu yang c kakak nak tolong kemas tue.. Maysarah Maysarah.. Rajin macam mummy dier la!! Hehehe... Anak dara dah anak mummy nie kan.. Sob sob... 

Enjoy jer la c kakak kena bawa jalan-jalan dengan pacik macik dia.. Memang sesuai sangat lah dorang nie jadi mak bapa budak.. Kalau dapat layan c kakak yang orang kata good gurl tapi mummy kater nakal tu, memang leh dah jadi bakal suami isteri terbaik wok!!

Tunggu kepulangan mummy hujung bulan nie yer kakak.. 

MISS YOU SO MUCHHHH!!!!

Saper yang rasa-rasa anak dara mummy nie tomei, sila-sila vote dia kat page nie yer.. Simple jer.. just tekan like jer kat page nie and vote pic c kakak dengan tekan "LIKE" kat pic dia k..

Thank you...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...